ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

Νάουσα. Η λήξη μιας ακόμα δραστήριας χρονιάς.

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα, στον «ποιητή που τραγούδησε για να σμίξει τον κόσμο», με τίτλο «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες», την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στην Εστία Μουσών.
Στηριγμένο πάνω στο υλικό της Σχολικής Βιβλιοθήκης και με τη χρήση των Νέων τεχνολογιών, το διάρκειας περίπου δύο ωρών αφιέρωμα, αποκαλύπτει μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής και της δημιουργίας του ποιητή και κορυφώνεται στον «Επιτάφιο», το έργο που σημάδεψε την εποχή του αλλά και τη νεότερη ιστορία μας.
Ιστορικά ντοκουμέντα εποχής, αποσπάσματα ταινιών για τον ποιητή, απαγγελίες αλλά και η μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη συνθέτουν το ιστορικό και λογοτεχνικό πλαίσιο του αφιερώματος.
Συμμετέχει το τμήμα Μονωδίας της Εστίας Μουσών.
Τραγούδι: Κελεμουρίδου Αλίκη, Παλαιά Μαριάννα, Τσουκαλά Ευδοξία, Τσουκαλάς Θωμάς
Απαγγελία: Βασιλειάδου Τασούλα, Γαλίτη Δανάη
Διδασκαλία τραγουδιών: Τσουκαλάς Θωμάς, καθηγητής της Εστίας Μουσών
Μουσική επεξεργασία - πιάνο: Φιρτινίδου Πόπη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Εστίας Μουσών
Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού - Παρουσίαση: Στοΐδης Πέτρος, υπεύθυνος καθηγητής της Σχολικής Βιβλιοθήκης


Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας παρουσίασε το νέο βιβλίο του κ. Μανώλη Βαλσαμίδη «Νάουσα 1892 - 1906» στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 και ώρα 11.30 π.μ.. Δεκαπέντε κρίσιμα χρόνια της Νάουσας στα χρόνια της ύστερης Τουρκοκρατίας. Η ζωή της πόλης σε όλες τις εκφάνσεις της με βάση πλούσιο πρωτογενές υλικό. Στις 459 σελίδες του βιβλίου φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορίας της μετεπαναστατικής Νάουσας, δίδεται ανάγλυφη η δομή του Κοινοτικού Συστήματος και των θεσμών του, όπως λειτούργησαν στην πόλη κατά τουςΚανονισμούς και τις οδηγίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η παρουσίαση έγινε από τους:
 Αλέξανδρο Οικονόμου, αρχιτέκτονα
π. Αθανάσιο Νίκου, Δρ. Θεολογίας
Πέτρο Α. Στοΐδη, φιλόλογο, υπεύθυνο Β/κης 2ου Γυμνασίου Νάουσας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου